Berlijn

Een ware metropool

Berlijn geldt als één van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra van Europa, maar geniet ook een sterke reputatie als bruisende hotspot van alles wat jong en hip is. De cruciale rol van de stad in een aantal belangrijke historische episodes maken van Berlijn ook op pedagogisch vlak een sterke keuze. 

 

 

Dag 1

’s Morgensvroeg vertrekken we richting Berlijn. Bij aankomst ’s avonds in de jeugdherberg genieten we van een avondmaal.

 

Dag 2

In de voormiddag schepen we in voor een rondvaart van het westen via het centrum naar het oosten voor een eerste kennismaking met de Duitse hoofdstad. In de namiddag gaan we te voet verder in Oost-Berlijn langs het Museum Insel, de Hackische Höfe, de Alexanderplatz, het Nikolaiviertel enz.

 

Dag 3

Na het ontbijt trekken we eerst naar de Bernauer Straße: dé gedenkplaats van de Muur. We steken de Spree over en bezoeken de indrukwekkende Russische gedenkplaats Treptow. Via het ‘Turkenviertel’ rijden we naar het Joodse Museum, Checkpoint Charlie en de Topography des Terrors. Nadien houden we halt op de Gendarmenmarkt waar de leerlingen wat vrije tijd hebben om te gaan shoppen.

 

Dag 4

In het Berliner Unterwelten Museum maken we kennis met een enorm bunkercomplex. Hier wordt uitgebreid verteld over het leven met de bombardementen en het verblijf in de schuilkelders. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan het ‘andere’ ondergrondse Berlijn: de geschiedenis van de buizenpost, de bierkelders en het rioolsysteem.

In de namiddag trekken we naar Potsdam, waar in 1945 de conferentie van Potsdam plaatsvond. We bezoeken de prachtige barokke binnenstad, het Schloss Sancoussi en het Cecilienhof.

Terug in Berlijn, trekken we na het avondmaal nog naar de Reichstag waar we een prachtig zicht hebben op Berlijn by night.

 

Dag 5

We laden terug de koffers op de bus en keren terug huiswaarts.

Copyright © 2020 Ramoudt Tours All Right reserved | Privacy | Reisvoorwaarden | Website by Flexvision