Krakau

Een bruisende studentenstad

Krakau, ooit de hoofdstad van Polen, wordt ook wel de parel in de Poolse kroon genoemd. De stad ligt wat verscholen in het zuiden van het land aan de oevers van de rivier Wisla.

Dag 1:

We stappen op het vliegtuig richting Krakau. Bij aankomst worden we met de bus naar Wieliczka gebracht voor een bezoek aan de prachtige zoutmijnen. Sinds de 13e eeuw wordt zout geëxploiteerd in deze 327m diepe en 10 km² grote mijn. Na het gezamenlijke middagmaal rijden we verder naar de hostel in Krakow voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 2:

Na het ontbijt staat een geleid bezoek aan Auschwitz en Birkenau op het programma, een plek waar het verleden je inhaalt. Muren, wachttorens, prikkeldraadversperringen, executiemuren en crematoria herinneren aan de verschrikkingen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

In de namiddag trekken we naar de Fiatfabriek in Tychy waar de alom gekende Fiat 500 wordt gemaakt. We keren vervolgens terug naar Krakow.

 

Dag 3:

In de voormiddag wandelen we door Krakau met haar grote rijkdom aan historische monumenten: het grote Marktplein, de Koninklijke Weg, de in gotische stijl gebouwde Barbakan, het Koninklijke Kasteel Wawel en de wijk Kazimierz. Vervolgens brengen we een bezoek aan Schindler’s fabriek, de voormalige fabriek is omgevormd tot een uniek museum dat het verhaal vertelt van de stad Krakau vanaf de jaren 1939 tot 1946. Ook het bureau en de trap uit de alom bekende film zijn geïntegreerd in de rondgang. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Poolse luchtvaartmuseum, een groot museum met historische en recentere vliegtuigen en vliegtuigmotoren.

 

Dag 4:

Na het ontbijt brengt een bus ons terug naar de luchthaven voor de terugkeer naar huis.

Copyright © 2019 Ramoudt Tours All Right reserved | Privacy | Reisvoorwaarden | Website by Flexvision