La Douce France

Gastronomisch truffelweekend

Deze reis leidt u niet alleen langs de geuren van lavendel en pijnbomen, ze laat u ook het karakter proeven van zalige zuiderse wijnen, maar bovenal dompelt ze u helemaal onder in de wereld van de truffel. 

Dag 1:
U stapt aan boord van de TGV richting Lyon. Bij aankomst staat een heerlijke lunch klaar. Vervolgens maakt u kennis met de stad via onder andere een boottocht op het water van de Rhône en de Saône. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2:
Na het ontbijt bezoekt u 'Les Halles de Lyon'. Tussen de oesterverkopers door biedt deze tempel van de gastronomie de voortreffelijkste producten zoals de vermaarde Saint-Marcellin van La Mère Richard, fijne vleeswaren en andere plaatselijke specialiteiten. Na de vrije lunch heeft u de tijd om Lyon wat op eigen houtje te leren kennen vooraleer een lokale bus u naar de volgende bestemming brengt. Daarna wacht een heerlijk aperitief en diner volledig in het teken van de truffel.

Dag 3:
In de voormiddag staat een bezoek aan de 'Marché de Richeranche' op het programma, de grootste truffelmarkt van Europa. Trufficulteurs, toeristen en nieuwsgierigen bevinden zich op de Avenue de la Rabasse en le Cours du Mistral waar de geur van de kostbare paddenstoelen rondzweeft. Nadat de prijs van de truffel werd bepaald, kunnen de onderhandelingen beginnen ...

U schuift opnieuw aan tafel.

In de namiddag gaat u op pad met een befaamde trufficulteur en zijn twee prachtige honden. Hij deelt zijn passie en kennis van de zwarte diamant waarna u de mogelijkheid krijgt de truffel in zijn verschillende vormen aan te kopen. U sluit de dag af met een wijndegustatie in het domein van Montine met aansluitend het avondmaal.

Dag 4: 

Het truffelweekend zit erop. De bus brengt u terug naar Lyon waar u terug de trein neemt richting Brussel.

Copyright © 2019 Ramoudt Tours All Right reserved | Privacy | Reisvoorwaarden | Website by Flexvision