Ljubljana

Een reisje onder collega's is de ideale manier om elkaar in een andere context beter te leren kennen. Ljubljana biedt hiervoor met zijn rijke architectuur en bruisende atmosfeer een prachtig kader.  Met een bezoek aan de nabijgelegen grotten van Postonja wordt u ondergedompeld in een indrukwekkende onderaardse wereld.

Dag 1 
Van op Brussels Airport neemt u de vlucht richting Ljubljana. Na een gezamenlijke lunch trekt u per kabelbaan en onder begeleiding van de Nederlandstalige, lokale gids naar het kasteel. Na dit bezoek geniet u al wandelend verder van de authenticiteit van de oude stad met zijn pleinen en monumenten. De befaamde architect Plecnik heeft ontegensprekelijk zijn stempel gezet op het Ljubljana uit de twintigste eeuw. 

 

Vervolgens trekt u naar een viersterrenhotel voor het avondmaal waarna u de dag in stijl afsluit met een boottocht op de Ljujanica rivier

Dag 2 
Na het zeer verzorgde ontbijt zet u koers richting Hrastovlje. In dit kleine dorp bezoeky u de kerk van de Heilige Drievuldigheid met haar bijzonder interessante muurschilderijen. Verder naar Koper. Deze bloeiende handels- en havenstad heeft een Venetiaans aandoende binnenstad. Startende van het Broloplein maakt u een wandeling in het historische gedeelte van deze fraaie stad.

 

U gaat verder richting Izola en neemt de boot naar Piran waar u na de lunch een bezoek brengt aan dit charmante, middeleeuws Mediterraanse stadje dat werd gebouwd op een hoog oprijzend schiereiland. Al wandelend door de nauwe straatjes komt u uit op het sfeervolle Tartiniplein waar u vanop een terrrasje een indruk kunt opdoen van wat volkeren zoals de Romeinen, Germanen en Venetianen hier hebben nagelaten.

 

U keert terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 3 
Vandaag steekt u de Italiaanse grens over en bezoekt u Trieste. Deze stad met zijn imposante Neoclassicistische gebouwen doet u aan Wenen denken, maar dan aan de Adriatische Zee, een stad die als het ware een kruispunt tussen meerdere culturen vormt.

 

Na de lunch rijdt u richting Lipica. Deze groene oase is het stamgebeid van de beroemde witte Lippizaner paarden. U ziet de paarden er in hun natuurlijke omgeving rondlopen en woont er een typische show bij.

 

Terugreis naar Ljubljana voor avondmaal en overnachting.


Dag 4 
In de voormiddag bezoekt u de grotten van Postonja. Ze hebben een lengte van 20,5 km waarvan 6 km toegankelijk is. Na een rit met een treintje volgt nog een wandeling in de grotten. Met een constante temperatuur van 8,6 °C zijn de grotten de op één na grootste druipsteengrotten in de wereld. Na de lunch keert u terug naar de hoofdstad. U heeft de tijd om te flaneren, een terrasje langs de rivier te doen, deze leuk stad verder te doorkruisen of eventueel te gaan shoppen.

 

Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 5     

U verlaat het hotel en rijdt richting Bled. Tijdens de eerste stop maakt u een wandeling langs de Vintgarkloof. Er onthult zich een mooi landschap van rotswanden, dichtbeboste heuvels en watervallen. Aan het meer van Bled stapt u in een pletna en vaart u naar het Otok Sveta Marija. Op dit eilandje brengt u een bezoek aan de Mariakerk en eindigt u uw verblijf met een laatste gezamenlijke lunch. Vervolgens rijdt u terug richting luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Copyright © 2020 Ramoudt Tours All Right reserved | Privacy | Reisvoorwaarden | Website by Flexvision